woensdag 5 augustus 2015

Zomerschool 2015


Afgelopen maand, in juli, was de jaarlijkse zomerschool. Een aantal Aikidoka's van BCK zijn hier voor de eerste keer heen geweest en hadden een zeer bijzondere ervaring.

Hieronder hun verslag;
;Hi Nico,

Ik weet niet of je het leuk vindt, maar hierbij een foto van Alicja en Chiara met Bruno Gonzales.
Het was een redelijk volle bak, die zondagochtend (pakweg 50 man/vrouw). Een groot aantal bekende gezichten, maar geen verdere deelnemers vanuit de Krommenie-dojo die dag..
De stage zelf was pittig. Het eerste deel werd verzorgd door Wilco en begon met de bokken. Dit was nog redelijk te volgen en te doen, hoewel de dames toch even moesten wennen, omdat ze deze nog nooit eerder in handen hadden gehad.
Hierna gaf Wilco een typische "Vriesman-les"gebaseerd op het "punten-in-de-lucht-uitzetten" beginsel. De techniek was goeddeels Ikkyo en dus prima te volgen. Hierbij werden Alicja en Chiara nog even specifiek geïnstrueerd door Bruno, die tussen de deelnemers rondliep.
Na de pauze was het de beurt aan Bruno zelf en ook hij begon met de bokken. Dit was meteen voorproefje voor wat er nog zou komen, want hij ging gelijk flink van acquit: waren de zwaardbewegingen van Wilco nog redelijk te doen voor beginners, Bruno reeg meteen een aantal vloeiende bewegingen aan elkaar, waar menigeen meteen moeite mee had. Vooral voor Chiara en Alicja was dit lastig, wederom door gebrek aan ervaring met de bokken.
Bij het "klassieke" aikido was Bruno snel op dreef, en werden al snel de ene vloeiende beweging en techniek na de andere in een serie  aan elkaar geknoopt. Hier hadden zelfs vele zwarte banders moeite mee, want menigeen stond bij zijn/haar buurman of vrouw te kijken of zij het konden en hoe ze dat dan wel deden.
Natuurlijk was het wel oogstrelend om te zien hoe Bruno al deze bewegingen zo in elkaar over liet gaan.
Dit was duidelijk hogeschool aikido en een "eenvoudige" shyonage was gelijk een grote opgave voor iedereen.
Alles bij elkaar een hele leuke ervaring voor iedereen en de dames in het bijzonder; gelukkig wilde Bruno nog even op de foto (met nog wat instructies van Tom Dijkman persoonlijk aan de dames hoe ze het beste op de foto konden), waar je hier het resultaat van ziet.
Het feit dat het moeilijk was, mocht de pret niet drukken: na dit zullen alle andere technieken straks in het nieuwe seizoen een stuk gemakkelijker worden!


MVG
Arjen (en van de dames natuurlijk)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten