Pesten

22 tips weerbaar zonder pesten..

Pesten. Het gebeurt helaas nog overal, bij jong en oud! Of je nou nog op school zit, werkt op kantoor, in de bouw of waar dan ook.
Het gebeurt en vaak heeft de pester dat niet eens in de gaten. Kijk een plagerijtje zoals  voor de grap een opmerking te maken, dat gebeurt weleens een enkele keer en valt dan vaak onder de noemer plagen. Maar wanneer wordt plagen  pesten en een structureel probleem? Voor de pester is het over het algemeen geen probleem die ziet het misschien, en dat nemen we dan maar even aan, als “plagen” of als een “leuk grapje”.  Maar 500.000 volwassenen die voelen dat ze elke dag het slachtoffer zijn van pestgedrag denken daar heel anders over. En op school hebben  kinderen die elke dag worden geconfronteerd met “plagen” daar ook een heel andere mening over.

Om te voorkomen dat “plagen” pesten wordt heb ik 22 tips gemaakt om  weerbaarder te worden. Om te durven zeggen dat  een grapje leuk is maar wanneer het pijn gaat doen dat “ Stop”  zeggen dan ook stoppen betekent! 

Dat dit in het begin moeilijk is zal misschien niemand ontkennen en het vergt misschien wel behoorlijk wat training. En training is ok. Bruce Lee zei eens: “Ik ben niet bang voor de man die 1000 technieken kent, ik ben wel bang voor de man die 1 techniek 1000 keer heeft getraind.

Misschien zit er  wel een tip bij die uiteindelijk het verschil maakt.
Welke past bij jou? Probeer ze allemaal en neem er eentje die goed voelt. Welke maakt het verschil wat het verschil maakt?  Oefen deze vaak tot heel veel, tot wel heel vaak, tot wel 1000 keer!
Om de tips gratis te ontvangen klik je op onderstaande link.

SUCCES!!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten