woensdag 8 juli 2020

WE MOGEN WEER!

Het kabinet heeft in de persconferentie flinke versoepelingen aangekondigd per 1 juli. Met name voor de sport kan tijdens het sporten vanaf 1 juli weer heel erg veel.

Daar hebben we in de sport met elkaar voor gezorgd door de eerdere versoepelingen heel goed uit te voeren.

De sportbonden hebben in allerlei werkgroepen hun uiterste best gedaan om op deze versoepelingen aan te sturen. De versoepelingen zijn dusdanig groot en geven veel meer ruimte dan in het reeds gedeelde aangepaste sportprotocol rekening mee is gehouden. Zo snel mogelijk zal het sportprotocol aangepast worden op de bekendgemaakte versoepelingen.

Dit  aangepaste sportprotocol, opgesteld door het NOC*NSF is hier te lezen maar kan nog aangepast worden.

Ook ik ben zeer blij met het goede nieuws. Vanaf 1 juli mogen we weer de mat op. Ik wil iedereen bedanken voor zijn of haar inzet de afgelopen periode. Door ons goed aan de regels te houden, hebben we dit samen voor elkaar gekregen.

Daarnaast is het fijn om te merken dat het enthousiasme om te Aikido-en
niet is afgenomen.

Sinds maart konden we onze mooie sport Aikido niet in normale vorm beoefenen. Ik weet wat voor impact dat heeft gehad. Gelukkig kunnen we binnenkort weer de tatami op. We mogen weer!"

Spelregels voor sport in het kort

In het kort de spelregels voor het sporten:

Per 1 juli is zowel binnen- als buitensport weer toegestaan. Binnensport accommodaties, waaronder sportscholen mogen hun deuren weer openen. Er mag weer binnen worden gesport door alle doelgroepen in alle takken van sport.

Voor alle leeftijdsgroepen geldt dat zij normaal spelcontact mogen hebben. Tijdens trainingen en wedstrijden hoeft bij contactsporten geen 1,5 meter afstand te worden gehouden.

Voorafgaand en na afloop van de sportbeoefening dienen sporters van 19 jaar en ouder wél 1,5 meter afstand tot elkaar te houden, waaronder in de kleedkamers en in de kantines die ook per 1 juli weer open mogen.

Kleedruimtes en toilet- en douchevoorzieningen van sportaccommodaties zijn weer open.
Geforceerd stemgebruik langs het veld, zoals schreeuwen en spreekkoren, is niet toegestaan.

Het uitgebreide protocol kun je vinden door op deze link te klikken:

https://nocnsf.nl/sportprotocol

NOTE :
Daar wij kleine kleedkamers hebben dienen we goed met elkaar rekening te houden en elkaar de 1,5 meter ruimte te gunnen. Een oplossing voor de 19 jaar en ouder- groep is dat je al in je Aikido pak naar de dojo komt en je hakama op de mat aantrekt.

Aikido seminars en examens

Per 1 juli zijn wedstrijden, toernooien en evenementen als seminars en examens weer toegestaan, zowel binnen als buiten. Hierbij mag publiek aanwezig zijn. Daarbij geldt dat toeschouwers 1,5 meter afstand tot elkaar moeten houden. In beginsel mogen er buiten maximaal 250 toeschouwers bijeen zijn. En binnen maximaal 100 personen. Daarnaast dienen de hygiëneregels van het RIVM gevolgd te worden:


  • Heb je klachten? Blijf thuis en laat je testen.
  • Houd 1,5 meter afstand (uitzondering tijdens het sporten).
  • Vermijd drukte.
  • Was vaak je handen.
Tot snel op de mat!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten